Administratiekantoor J&D
Administratiekantoor J&D
Administratiekantoor J&D
Administratiekantoor J&D Nieuws Nieuws Nieuws
Nieuws | E-mailbranche niet klaar voor scherpere regels Home Contact Print Formulieren Links Disclaimer

E-mailbranche niet klaar voor scherpere regels

E-mailbranche niet klaar voor scherpere regels

Nederlandse e-mail marketeers moeten per 1 juli 2009 expliciet toestemming hebben om bedrijven met commerciële e-mailings te benaderen. Niet alle bedrijven realiseren zich dat en riskeren daarmee boetes van toezichthouder Opta

“Weinig wijst er op dat dit besef goed is doorgedrongen in de volle breedte van de branche, bedrijven die zakelijke commerciële e-mail versturen”, zegt de voorzitter van branchevereniging Emma-NL Marc Borgers. “Pas sinds begin 2009 is het een issue dat terug begint te komen tijdens gesprekken. Overigens moeten al onze leden al aan de opt in-regeling voldoen”.

Aan het einde van volgende maand gelden voor bedrijven nagenoeg dezelfde regels voor in bulk verzonden commerciële elektronische post als op de consumentenmarkt. Voor het zakelijke segment geldt de opt out-regeling nog maar een paar weken. Dat houdt dat e-mail marketeers nog maar even zonder toestemming de e-mailadressen van bedrijven aan hun bestand mogen toevoegen en benaderen.

Vanaf begin juli 2009 moeten bedrijven eerst de expliciete toestemming hebben van de zakelijke ontvanger om hen te benaderen met aanbiedingen. Mailverzenders moeten nu hun opt out-lijsten gaan benaderen met de vraag of de bedrijven op die lijst ook na juni nog post van hen willen ontvangen. Als ze die toestemming niet krijgen, moeten ze de betreffende e-mailadressen vernietigen.

Deze maatregel vloeit voort uit een wijziging op de Telecomwet die binnenkort van kracht wordt.

E-mail marketeers kunnen zich er niet op beroepen dat deze regel uit de lucht komt vallen. Het kabinet stemde in april 2006 in met de wetswijziging.

Bron EmerceVorige   Verder terug naar het overzicht
Bezoek alleen op afspraak

Administratiekantoor J&D | Wijnstraat 161 A | 3311 BV Dordrecht | Tel. 078-6160144 | info@jdadmin.nl | KvK 6492666